Işsizlik terörün anasıdır
[ı]evet uyanık bir adamsınız belki ama bir ülkeyi yönetmek için uyanık bir başbakandan çok uyanık bir toplumun başbakanı olmak gerekiyor...
Ama malesef bizim toplumumuz kabullenme sevdalısı olduğu için bütün sorunların çözümüde öyle hemen olmuyo kaldıki türkiyemin birikmiş o kadar çok sorunu varki... Işsizlik bu sorunların eğitimle birlikde başında geliyor. Türkiyede işsiz gezenlerin sayısından çok çalışıyorum diyen ama sadece karın tokluğuna çalışan, çoluğunun çocuğunun geleceği için kazandığı ile bir birikim yapamayan insanlar ilgilendiriyor beni. "iş yok çalışmıyorum" diyen adam zaten çalışma yanlısı olmayanb tembel adamın biridir bence. şu an çalışmakda olan aslında daha çok çalıştırılmakda olan bir çok insan türkiyenin geleceğine milyonlarca işsiz yetiştiriyor!!!! Nasılmı?[/ı]
[ı] düşünün bir kere karın tokluğuna çalışan bir özel güvenlik görevlisini düşünün, tekstil işcisini düşünün, olmadı garsonu düşünün... Bu örnekleri o kadar çok çoğaltabilirizki ortalama eline 1 milyardan fazla geçmeyen işçinin yapacağı iş sayısı sayılı kalır... Bu adam/kadın bu maaşı istanbulda alıyor kendi memleketine gitse ya bu işide bulamayacak yada bu rakamın yarısına razı olacak. Iyi dinleyin... Bu maaşla çoluğunu çocuğunu nasıl iyi bir şekilde okutacak ki okutmakla bitmez aileden çocuğun iyi bir eğitim alması gerekir o çocuğu geçim sıkıntısı psikolojisiyle nasıl eğitecek de ülkesine 1ooo ytl üzerinde maaş alabilen saygın bir insan haline getirebilecek... Oldumu size çalışıyorum diyen ama aslında karnını doyuran milyonlarca insan ve onların geleceği yani ülkemin geleceği...[/ı]
[ı] çözüm ne? [/ı]
[ı] bence tek bir çözüm yolu yok baştada dedim ya uyanık bir başbakanımız var ama uyanık bir toplum yok. önce toplum uyanacak çözüm üretecek patron hak yemeyecek işçi aldığı paranın hakkını verecek ve gelelim çözüm üreten beyinlere onlarda çözüm üretecek... çözüm sunmaya ben başlayayım. Sayın başbakanım türkiyede hemen hemen her sekdörde çalışmakda olan yüzbinlerce kaçak işçi var. Bu işçiler hem yapılmakda olan malın kalitesini hemde kalifiye fiyatını düşürüyorlar. Yok değil var hemde bunlar bizimle beraber yaşıyorlar aynı mahallede etrafınıza bakın bir artık onlarla yaşamaya öylesine alıştık ki farkında bile değiliz yani toplum olarak yine kabullenmişiz.. Azerilere bakın yokmu? Rumenlere bakın yokmu? çerkezlere bakın yokmu? Gürcü yokmu? Vs vs vs yokmu yokmu yokmu... Var tc vatandaşı olanları çık geriye kalan hepsi fazlalık millletimin rahatı için fazlalık. Bu saydıklarım soydaşlarımız olabilir ama önce can. Ne demişler komşusu açken kendi tok yatan bizden değildir. Tamam ama bu komşu babamın oğlu bile olsa ben açsam önce karnımı doyururum önce çocuğumun karnını doyururum. Devlet baba benim hakkımdan veriyosun onlara haberin olsun. Açım ben haberin olsun doymuyorum ve çocuğumuda doyuramıyorum haberin oslun. Alın size iyi kötü bir öneri. Hiç yoktan iyidir.siz daha iyisini sunun eyvalllah.[/ı]
[ı] son olarak sayın başbakanım sizi takdirle izleyen bir vatandaşınız olarak canım ve yalnız türkiyemin gariban insanlarının yalnız olmadığını gösterin ve onları doyurmakdan öte geleceğe hazırlayacak dev fikirleri hayata geçirin. çağlar...[/ı][ı][/ı]
|